Reflekte Cam Nedir ve Ne İşe Yarar?

blog-foto

Reflekte Cam Nedir?

Reflekte camlar İngilizce'de "Reflective Glass" olarak geçmektedir. Türkçe'deki reflekte cam tanımı karşılığı ise İngilizce dilinden gelmektedir. Ayrıca Türkiye'de bazı bölgelerde güneş kontrol camı olarak da bilinmektedir. Reflekte camlar üstüne gelen ışığı kırıp soğurarak bir bölümünü yansıtan ve bir nevi ayna görevi gören bir cam türüdür. Üretim aşamasında ilgili cama metal oksitlerle üzerleri kaplanmak suretiyle büyük miktarlarda yansıtıcılık özelliği kazandırılarak elde edilir.

Reflekte Camın Yararları

Reflekte camların en büyük yararlarının başında ışığı yansıtmaları ve güneşin zararlı ışınlarının içerideki ortama ulaşmasını engellemeleri gelmektedir. Bu sayede bu zararlı ışınların insan derisiyle teması engellenebilmektedir. Bunun yanı sıra camlar kullanıldığı alana bağlı olarak dışarıdan bakıldığında içeriyi neredeyse hiç göstermemektedir. Bu da kullanılan alana gizlilik katmaktadır. Bu gizliliğe genellikle plazaların dış cephelerinde sıklıkla ihtiyaç duyulmaktadır. Bütün bunların yanında reflekte camlar her açıdan çok dayanıklı cam çeşitleridir. Darbelere, yağmura ve farklı hava koşullarına oldukça dayanıklıdırlar. Bu sayede en alçağından en yükseğine tüm yapı projelerinin temel ihtiyacı haline gelmiş durumdadır. Yapısı gereği son derece sağlam bir cam çeşiti olan reflekte camlar, rodajlama, baskı ve delik açma işlemlerine karşı da son derece uygundur. Bu da bu cam türünü cam işleme ve pencere imalat şirketleri arasında son derece tutulan bir ürün haline getirmektedir.

Reflekte Cam Kullanım Alanları

Reflekte camlar çoğunlukla ofis binaları, mağaza vitrinleri, plazalar ve benzeri yapıların dış cephe cam kaplamasında kullanılarak şık ve dekoratif bir görüntü sağlamaktadır. Bu yapılarda kullanılmasının temel sebebi şık görüntüsünün yanı sıra yukarıda da belirtildiği gibi zararlı ışınları yansıtması, dışarıdan içeriyi göstermemesi ve dayanıklılığı da gelmektedir. Bu sebeple cam sektöründe oldukça tutulan bir ürün olan reflekte camlar bu gibi yapılarda son derece popülerdir. Bunların yanı sıra özellikle temperleme ve laminasyon işlemleri için son derece uygun bir cam çeşidi olan reflekte cam son zamanlarda evlerde de kullanılmaya başlanmıştır.

Reflekte Cam Ne İşe Yarar?

Reflekte camların temel ve asli görevleri arasında ışıklı taraftan diğer tarafın görülmesini engellemektir. Bunun yanı sıra güneşten gelen radyasyonlu ısının ve enerjinin içerde bulunan insanlara ulaşmasını engellemektir. Ayrıca güneş enerjisinin içeriye girişini engellediği için ilgili binanın havalandırma sistemlerinde büyük oranda tasarruf sağlamaktadır.

Reflekte Cam Çeşitleri

Reflekte camlar genellikle en ve boy olarak belirli standart ölçülere sahip olsa da hem kalınlıklarına hem de renklerine göre çeşitlere ayrılmaktadır. Bu sebeple hem kalınlık ölçüleri hem de renkleri birleştirildiğinde farklı kombinasyonlara göre üretim ve satış yapılabilmektedir. Bu çeşitler boyutlarına göre şu şekilde sıralanabilirler;

  • 4 mm Reflekte Cam
  • 6 mm Reflekte Cam
  • 8 mm Reflekte Cam
  • 10 mm Reflekte Cam
  • 12 mm Reflekte Cam


Bunlarla birlikte yukarıda da bahsedildiği üzere reflekte camlar renklerine göre de çeşitlendirilebilmektedir. Renklerine göre çeşitlendirilirse;

  • Bronz Reflekte Cam
  • Mavi Reflekte Cam
  • Yeşil Reflekte Cam
  • Füme Reflekte Cam (Gri)
  • Altın Reflekte Cam
  • Pembe Reflekte Cam

Reflekte Cam Nereden Satın Alınır?

Bu okuduğunuz blog yazısının ve web sitesinin sahibi Sümer Dış Ticaret, yıllardır reflekte cam, düz cam, güvenlik camları, baskılı camlar, desenli camlar ve aynaların satışını yapmaktadır. Bu alanda Sümer Dış Ticaret'i rakiplerinden ayıran en önemli nokta Sümer Dış Ticaret'in müşterilerinin isteklerini gözetip tüm süreçlerini müşterilerini memnun etme üzerine oluşturmasıdır. Reflekte cam satışı konusunda Sümer Dış Ticaret'in web sitesindeki Reflekte Cam kategorisine göz atıp istediğiniz ürünü belirledikten sonra ister iletişim bölümündeki telefon numaralarından, ister iletişim bölümündeki iletişim formundan ister de satış destek menüsündeki satış formundan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kaynaklar;

Soyyiğit, S., & Bostancıoğlu, E. (2012). Giydirme Cepheli Büro Binalarında Cam Seçimi.

Sezer, F. Ş. (2005). FARKLI CAM TÜRLERİNİN PERFORMANS KRİTERLERİNİN İNCELENMESİ.

Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam